Nazovite nas: +385 91 911 0639 | E-mail: mygreenislandstory@gmail.com

fgvtour


 

1. HVAR/ BRAČ

 

Hvar-6024084-smalltabletRetina

 

Razgledali ste sve ljepote otoka Šolte, a imate još dovoljno vremena? Ukoliko je odgovor potvrdan naša preporuka je da se upustite u istraživanje otoka Hvara u vidu jednodnevnog izleta sa brodom Kairos. Na otoku Hvaru ćete uploviti u jednu, od najljepših luka na zemlji poviše koje čvrsto stoji tvrđava Fortica. Imati ćete priliku krenuti u razgledavanje grada Hvara i njegovih znamenitosti. Predlažemo posjet katedrali sv. Stjepana koja je sagrađena na temeljima kršćanske crkve iz 6. stoljeća. Nakon razgledavanja katedrale moći ćete upoznati glasovit kulturni i društveni simbol grada - kazalište i arsenal grada Hvara. 

Hvar---guide---city-view-xlarge

 

 

Zatim Vas čeka miran Hvarski samostan čiji je povijesni razvoj izložen u muzeju u sklopu samostana. Kasno-gotička Hektorovićeva palača, koja se počela graditi još davne 1463. godine će vas općiniti svojom moći i ljepotom. Osvajanjem hvarske tvrđave „Fortica“ koja se nalazi na brdu iznad grada, moći ćete proučiti zbirku amfora i ostalih antičkih i srednjovjekovnih eksponata. Nakon razgledavanja grada Hvara (na raspolaganju su Vam 2 ipo sata slobodnog vremena) putovanje se nastavlja brodom do južne strane otoka Brača. Imati ćete slobodnog vremena za  kupanje u jednoj od prekrasnih uvala. Zabava i dobar provod je zagarantiran, a povratkom broda Kairos na Šoltu ostati će sjećanje na divljenje koje Vam je pružio ovaj cjelodnevni izlet na otok Hvar.

 

Kairos.jpg

 ŠOLTA - HVAR - BRAČ

SVAKOG UTORKA I ČETVRTKA

 

Polazak iz Stomorske : 9.30

HVAR / slobodno vrijeme / 2 H i 30 min

BRAČ /kupanje / 2 H

Povratak na u Stomorsku oko 18 H

 

 CIJENA : 300 KN 

150 KN (DJECA 6-12, djeca mlađa od 6 imaju besplatan ulaz)

Ručak (meso, riba ili vegetarijan) uključen u cijenu

 

 

 

2. TROGIR/DRVENIK

 

 

 

City of Trogir and the Tower of the Kamerlengo Castle 5975489212

Ukoliko svoj godišnji odmor provodite na Šolti svakako nemojte propustiti povesti Vašu obitelj ili prijatelje na jednodnevni izlet brodom Kairos do Trogira. Najljepši gradić na Mediteranu" - tako već desetljećima Trogir opisuju njegovi posjetitelji ostajući zadivljeni njegovom starom jezgrom koja, po mnogima, izgleda kao kulisa za epsko-povijesne filmove. Povijesna jezgra grada Trogira jedinstveni je spomenik kulture i stoga je 1997. godine upisana u UNESCO-vu Listu svjetske baštine. Prošetajte kroz prekrasne uske kamene ulice grada, izdvojite vrijeme za razgled katedrale Sv. Lovre gdje se na ulazu može vidjeti Radovanov portal, jedan od najljepših i najznačajnijih srednjovjekovnih portala u ovom dijelu Europe.

Predlažemo i posjet Palači Ćipiko jedne od najljepših sačuvanih palača u gradu (nastala povezivanjem starijih romaničkih kuća) te tvrđavi Kamerlengo koja je sagrađena je u produžetku tzv. kule od veriga. Naziv je dobila po kamerlengu (camerarius), činovniku - blagajniku, koji je imao dužnost voditi sve financijske poslove u dogovoru s knezom. Danas je nezamjenjiva ljetna pozornica i vidikovac. Nakon Trogira plovidba se nastavlja prema Drveniku gdje ćete imati dovoljno vremena za kupanje u tirkiznom i kristalnom čistom moru. Povratak na Šoltu planiran je oko 18 sati, a plovidba prema Šolti i ljepote Trogira i Drevnika zasigurno će Vam ostati u lijepom sjećanju.

 

 

ŠOLTA - TROGIR - DRVENIK

SVAKE SRIJEDE 

 Polazak sa Šolte : 9.30

 (lokacija ovisi o broju ljudi)

 TROGIR / 11.00 -13.30

 DRVENIK /kupanje / 14.15 -15.45

 Povratak na Šoltu oko 18 H 

 CIJENA : 300 KN

150 KN (DJECA 6-12, djeca mlađa od 6 imaju besplatan ulaz)

Ručak (meso ili riba) uključen u cijenu