Nazovite nas: +385 91 911 0639 | E-mail: mygreenislandstory@gmail.com

fgvtour


 

maslina

"Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin" - dođite na Šoltu i doživite tradicionalnu berbu maslina u pratnji iskusnih lokalnih maslinara. Provedite dane okruženi zelenilom maslina, udišući arome ljekovitog šoltanskog bilja i sudjelujte u pravljenju ekstra djevičanskog maslinovog ulja vrhunske kvalitete.

Berba maslina počinje sredinom Listopada i proteže se do Prosinca. Uz 2750 sunčanih sati godišnje Šolta će Vas okupati suncem i za vrijeme berbe, a uz malo sreće moći će te se okupati i u moru na kraju "radnog dana". 

izvornost

 

 

 

U masliniku će te naučiti sve o uzgoju maslina, tradicionalnom načinu branja koji se i danas obavlja ručno, te o samom procesu pravljenja ulja u uljari. „Tekuće zlato“ sa Šolte godinama osvaja zlatne medalje a od nedavno je i dobilo oznaku izvornosti na razini Europske unije.

maslinik

 

 

Dan u masliniku ne može proći bez marende na svježem zraku uz čašu lokalnog crnog vina, a završetak berbe se obično proslavi uz tradicionalnu peku ili pašticadu za berače. 

Budući da su mnogu maslinari također vlasnici apartmana moguće je u zamjenu za pomoć u berbi dobiti popust na smještaj ili ponijeti kući nekoliko boca vrhunskog ulja kojeg ste i sami pomogli proizvesti. Mi smo tu da Vas spojimo s maslinarima i pomognemo Vam organizirati savršeni "radni" odmor. Za više informacija pošaljite nam upit na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .