Nazovite nas: +385 91 911 0639 | E-mail: mygreenislandstory@gmail.com

fgvtour


rogac.solta5

Šolta je vrlo dobro povezana s kopnom pa do nas možete doći avionom, autobusom, vlastitim automobilom, trajektom ili katamaranom. Trajekt i katamaran plove nekoliko puta dnevno iz Splitske trajektne luke do Šoltanske trajektne luke Rogač. Ako dolazite automobilom ili motorom svakako morate koristiti trajekt do Šolte dok je katamaran samo za putnike bez automobila. 

Do Šolte plove trajekti kompanije Jadrolinija i katamaran kompanije Linijska Nacionalna Plovidba (LNP). Putovanje trajektom traje 1 sat a katamaranom 30 minuta. Vozni red trajekta možete pronaći na http://www.jadrolinija.hr/ kao i kupiti karte online. Za vozni red katamarana posjetite http://lnp.hr/rogac-solta-split-2/.  Karte za trajekt i katamaran možete kupiti u trajektnoj luci Split gdje je i glavna zgrada Jadrolinije te u trajektnoj luci Rogač.

Prijevoz na otoku osigurava kompanija Promet s dva autobusa koji prate dolaske i odlaske trajekta i katamarana. Jedna je linija koja ide od Rogača do Stomorske a druga od Rogača do Maslinice. Cijena karte je 12 HRK. Raspored autobusa možete naći na http://www.promet-split.hr/index.php?option=com_content&task=view&id=145&Itemid=858.

Za taxi na otoku nazovite: +385 91 573 9893

airplane2792013110609 small

 

AVION
Splitska zračna luka (SPU) u ljetnim mjesecima vrlo je dobro povezana sa gotovo svim Europskim zemljama, izravno ili preko Zagreba. Zračna luka Split udaljena je 25 km od trajektne luke. Od aerodroma možete koristiti autobus koji prati svaki let i vozi do trajektne luke ili unajmiti taxi. 

Za još brži i jednostavniji dolazak, bilo da trebate prijevoz od splitskog aerodroma, želite "skoknuti" do obližnjih otoka ili posjetiti gradove na kopnu,transferi brzim brodovima su Vam na raspolaganju od 0-24. 

 

 

04

 

 

Više informacija na: 

Splitski aerodromhttp://www.split-airport.hr

Autobus aerodrom - trajektna lukahttp://www.plesoprijevoz.hr

Taxi:+385 (0)21 895 237

Brodski taxihttp://www.adriaticatransfer.com/transferi-brodom-split-taxi-gliser.asp

 

AUTOBUSJadranska Magistrala- trasa-53

Split je autobusnim linijama vrlo dobro povezan sa svim većim gradovima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Autobusi su udobni i klimatizirani te s ovim načinom putovanja možete doživjeti predivan pogled s Jadranske magistrale. Autobusni kolodvor Split nalazi se odmah uz trajektnu luku. Iz i prema svim gradovima u RH postoji nekoliko linija dnevno. 

Autobusni kolodvor Split: http://www.ak-split.hr/HR/index.html

 

AUTOMOBIL

Moderna autocesta čini putovanje automobilom ugodnim izborom a i ako se odlučite za putovanje jadranskom magistralon nećete požaliti. Spektakularna panorama tijekom putovanja ostaviti će Vas bez daha. U oba slučaja postoje mnoga odmarališta i restorani za predah od putovanja.

Split je sa Zagrebom povezan sa modernom autocestom, čije se korištenje naplaćuje. Udaljenost je oko 380 km a izlaz sa autoceste je mjesto Dugopolje iznad Splita, odakle brzom cestom nastavljate preko Solina do Splita.
Ako se odlučite na državnu cestu D1, smjer putovanja je Zagreb – Karlovac – Plitvice – Knin – Sinj – Split. Cestarina se ne naplaćuje, izuzev dionice autoceste Zagreb-Karlovac. 
Izlaz 25-Dugopolje će te koristiti ako dolazite iz smjera Dubrovnika.

NAPOMENA:

- Tijekom vožnje od listopada do ožujka OBAVEZNA su kratka svjetla, čak i po danu.
- Dozvoljena razina alkohola u krvi je 0,5 promila.

Pomoć na cesti: +385 (0)1 987

Stanje u prometu: +385 (0)1 4640800

Hrvatski Autoklubhttp://www.hak.hr/

Hrvatske Autoceste: http://hac.hr/http://hac.hr/