Nazovite nas: +385 91 911 0639 | E-mail: mygreenislandstory@gmail.com

fgvtour


PRIRODNE ZNAČAJKE ŠOLTE

more 

                                                                                        

Šolta je prava neotkrivena riznica za sve one koji vole prirodu, a njena djevičanska nota je za današnje naraštaje najvrjednije blago. To je prije svega južna strana otoka sa svojim divnim uvalama, žalima, sikama, otočićima, hridinama.

Sa svojih 2000 ha mediteranske makije- zajednice drveća, grmlja i trava, potpuno očuvane i netaknute, posjetiocu pruža mogućnost da udahne miris i doživi prastari Mediteran, kolijevku civilizacije.

rogač.jpg

 

 

Uz makiju koja cvjeta deset mjeseci u godini, Šolta nudi na desetke vrsta začinskog, aromatskog i ljekovitog bilja što je bogatstvo koje čeka budućeg istraživača. Otok je dug samo 19 km i širok 4.9 km tako ako odlučite veći dio otoka možete istražiti pješke ili biciklom.

 

 

MAGINJE

 

 

Stoljetnim radom čovjek je prirodu oplemenio stablima masline, smokve, rogača, bajama, u svemu ekološki čisto i biološki neprocijenjivo.

Otok se također može pohvaliti i velikim brojem ptica, tako je sa svojih 51,9 km kvadratnih dom preko 100 vrsta ptica, među kojima je sova čuvita postala zaštitni znak i svojevrstan simbol raspoznavanja.

Šolta će posjetiocu umornom od modernog urbanog života pružiti nezaboravan odmor i samo jedan posjet bit će dovoljan da joj se uvijek vrati. Stoga rezerviraj svoj smještaj već danas i upusti se u nezaboravnu ljetnu avanturu te doživi jedinstvo zraka, kopna i mora čovjeka i prirode.

                                                                                                                    prirodabajama